Контакти с НАП

Здравейте, решихме да създадем страницата контакти с НАП, за да улесним посетителите на сайта Proverka.eu, които искат да се свържат с агенцията за приходите.
контакт с нап
На посочените телефони и email адрес към Националната агенция за приходите. Може да получите актуална информация на данъчна и осигурителна тематика.
Например бихте могли да разберете какви са сроковете за подаването на различни видове документи, сумите който дължите за здравно осигуряване и т.н.

Адреси на НАП
За да разберете какъв е адреса на някой от офисите на НАП, посетете тази страница, където са посочени офисите на агенцията. Или позвънете на посочените по-горе телефони за информация.

Работно време на НАП
Работното време на агенцията за приходите е от 9 до 17:30 часа, през работните дни.
В посочения времеви период, вие бихте могли да отправяте въпросите си, на горепосочените телефони и емайл, или да посещавате нейните офиси.

Контакти с НАП от чужбина.
Ако живеете извън България, за да осъществите телефонен контакт със специалистите на агенцията, трябва да позвъните на телефонния номер посочен по-горе, който е за хора живеещи в чужбина.

Други полезни страници:
Страница със статии за здравното осигуряване.
Страница с още полезна информация за НАП.

26 мнения за “Контакти с НАП”

 1. Здравейте,искам да попитам аз в момента съм в Англия и тук си имам осигоровки но в България и там ми вървят какво трябва да направя за да не ги платя в България…..

 2. От 27.12.2014 съм безработен и на 13.02 2015 внесох 33.60 лв здравни осигуровки като без работен за м. 01 и 02 .Сега имам възможност да внеса за о3,о4 и 05.2014,но проверих и ми показа че от 1.01 2015 не съм внесъл нито лев.Аз ли съм причината

  • Подали ли сте декларация 7.
   Ако не сте прочетете тази статия: http://proverka.eu/blog/deklaraciq-7/
   Ако сте подали, тогава най-разумно ще бъде, да потърсите контакт с данъчните, за да разберете какъв е проблема.

 3. Здравейте,
  От 1990 г. 25 години не живея в България. Имам двойно гражданство извън ЕС. Израел. Доколкото знам от 2009г. има спогодба между двете страни по въпросите за социалното осигуряване.
  На пенсионна възраст съм, но продължавам да работя на държавна работа където съм здравно и социално осигурена вече 25 години . Напуснах страната по време на комунистическия режим и никога след това не съм имала здравни осигуровки тъй като след 1990 г. не съм живяла и работила в България. След като се пенсионирам аз запазвам здравната си осигуровка в чужбина. Като пенсионерка, с Божия воля може би ще прекарвам повече от времето си в България. Ще бъде ли необходимо да плащам за минали години или е достатъчно да представя документ че съм била осигурявана и по настоящем здравно осигурена в Израел ? Доколкото ми е известно от израелските служби за социално и здравно осигуряване от НОЙ България имат право и възможност да изискат служебна информация без да е необходимо аз да тичам от служба на служба да разнасям листове с информация и декларации.
  След пенсионирането ми в Израел аз искам да бъда здравно осигурена и в двете държави.
  Предварително Ви благодаря . Бъдете здрави.

  • Както писах в другия въпрос който сте задали. Трябва да се свържете със специалистите на агенцията за приоходите в България, за да получите най-релевантен отговор.
   Контактите с тях, може да видите горе в настоящата публикация.

 4. Благодаря ви за бързия и изчерпателен отговор. В публикацията има само телефонни номера. Според мен би било редно всеки въпрос и съответващия отговор свързан с правата и задълженията на гражданите да бъде писмен, а не устен.
  Благодаря Ви. Бъдете здрави.

  • Ако е по банков път отчитането става много бързо. Но по пощата нямам опит и не мога да кажа колко време ще отнеме.

   • искам да попитам имам да плащам здравни осигоровки за 3 месеца от 1.01.2016 дали щеме варнат 5 години на зад или не

 5. Здравейте, имам неплатени осигуровки поради безработица за периодите 2011- 1; 2; 3; 4; 12; 2012- 1; 2; 2013- 10;11; 12; 2014- 1; и се чудя къде трябва да отида и какво да направя.

  • За да ви възстановят здравните права, трябва да платите осигуровките си за здраве, за последните 36 месеца.
   Първо бих би препоръчал да направите справка по интернет, какво имате да плащате.
   След това остава да изберете метод за плащане и да ги платите.

 6. Здравейте. Наскоро майка ми навърши 65г. но още не е пенсионер. До кога трябва да внася здравни вноски?

 7. Здравейте! Имам пропуснати 3 месеца неплатени здравни осигуровки преди 3 години. До този момент нямах проблем с това, понеже си плащам редовно.Мога ли да продължа без да плащам онези три месеца или ще ми бъдат прекъснати правата? Трябва ли абсолютно всички месеци да са изчистени? До сега не се прекъсваха правата при неплатени два месеца, прекъсваха се при неплатен вече трети месец…това важи ли още?

 8. Здравейте,майка ми е с прекъснати осигуровки от 2013 до сега!Искаме да ги платим,но изтървахме срока!Колко ще трябва да платим?(колко години назад-само тези ли?)

 9. На 12.12.215 с разписка №***
  платих на съпруга си ЗО ,но сега като проверявам,откривам ,че той НЕ ЗДРАВНО ОСИГУРЕН……..
  Какво трябва да направя ??

  • Потърсете връзка със специалистите на НАП. Те могат да ви дадът информация по въпроса.

 10. Здравейте,искам да си платя здр.осигуровки влезна ли в сила за 5 години или има гратисен за 3 год.Благодаря предварително!!!!!

  • За да възстановите правата си, ще трябва да заплатите неплатените си осигуровки за последните 5 години.

 11. Аз живея в Холандия и плащам здравни осигуровки в Холандия, а в Българя ги спрях още през 2007. И преди няколко дена се обадих в Монтана да попитам, след като са ми спряни осигуровките, ще трябва ли да плащам нещо. И те ми отговотиха че трябвало да плащам 5 годин назад.

  • Зависи как сте задали въпросът си.
   Споменахте ли че плащате здр. осигуровки в Холандия?
   След като сте се осигурявали здравно в чужбина и при положение, че представите на нашите данъчни докомент за това, не би трябвало да ви искат да ги плащате и в България.
   Смятам че ще ви е полезно да прочетете тази статия: http://proverka.eu/blog/освобождаване-от-здравни-осигуровки/

 12. Здравейте! Искам да разбера защо здравните осигуровки на сина ми са прекъснати за миналата учебна 2015 година за определен период от при направена справка от 5 – 9 месец при положение , че беше редовен студент в РУ преди дипломирането му.Сега през тази учебна продължава редовно обучение – магистратура. Какъв междинен период трябва да бъдат заплатени от него? Не е и навършил 26 годишна възраст и е редно да се поемат осигуровките от държавния бюджет.Моля Ви, да ме посъветвате какво е нужно да направи!

  • Тъй като съществуват доста варианти осигуровките на човек да бъдат прекъснати, бих ви посъветвал да потърсите информация за естеството на проблема, директно в университета и в агенцията по-приходите.

 13. Здравейте;какво трябва да направя ако здравните осигоровки не са ми плащани за последните 4 месецаи съм със прекъснати здравни права,а работодателя отказва да ги внесе

  • Просто се обадете на НАП. Опишете вашия случай на служителите и те ще ви кажат какво трябва да направите.

Коментарите са изключени.