ЧЕЗ има нов сайт за проверка на ток от 01.08.2015г.

Ако сте правили опит да проверите сметките си за ток към ЧЕЗ след 01.08.2015г, вероятно сте попаднали на надпис в сайта им, че услугата за проверка на сметки е закрита.

Това не е точно така. Просто старият сайт за проверка на ток е сменен с нов, като за да проверявате сметките си се изисква регистрация (която е доста лесна).

За да проверите задълженията си за ток от новия сайт на ЧЕЗ посетете нашата страница за проверка на ток (там има линк към новия сайт на CEZ).

Какво трябва да направим за да се регистрираме в новия сайт на ЧЕЗ.
1. Процедурата по регистрация е доста лесна, от тази страница трябва да се регистрирате с вашия “Клиeнтски нoмер” и “Oтoризaциoнeн код”, това са същите клиентски номера и кодове с които и до сега сте проверявали сметките си електричество. Ако не ги знаете, бихте могли да ги разберете от всяка една хартиена фактура за ток.

2. След като въведете клиентския си номер и парола и натиснете бутона за регистрация. Ще се зареди друга страница в която трябва да попълните единствено вашия имейл и телефон за контакт.
Имайте предвид че трябва да имате достъп до имейла, тъй като на него ще получите електронно писмо с линк за потвърждение на регистрацията в противен случай услугата няма да бъде активирана. Освен това, на посочения имейл ще получавате всеки месец, новите си фактури за електроенергия.

Важно!
Имайте предвид, че с регистрацията си в новата система за проверка на ток към ЧЕЗ, вие се отказвате от получаването на хартиена фактура. Разбира се ако не ви хареса услугата “Електронна фактура”, може да се върнете към получаването на хартиена. Трябва само да подадете заявление в някой от центровете за обслужване на клиенти на електроразпределителната компания.

3. След като сте въведели имейла си и телефона за контакт, натиснете бутона за регистрация.
На посочения имейл ще получите съобщение за активиране на регистрацията за получаване на електронна фактура към CEZ. Трябва само да кликнете на линка за активиране.
Ако всичко е наред, веднага след като кликнете върху активационния линк, ще получите 2-ри email че регистрацията ви е била успешна и до 24 часа услугата ще бъде активирана.

4. В рамките на 24 часа, остава да получите още едно 3-то писмо на имейла си в което ще намерите паролата за достъп до клиентския си профил.

5. След като направите регистрацията, за да проверявате фактурите си за в бъдеще, просто трябва да въвеждате имейла с който сте се регистрирали и паролата за достъп.

Плюсовете на новата система за проверка на ток са, че всеки месец, ще получавате по имейл новата фактура в рамките на 24 часа от нейното издаване. Друг плюс е че може да сваляте фактурите на вашия компютър и да преглеждате архиви на старите си задължения.

Надявам се статията да ви е била полезна, не забравяйте да ни подкрепите използвайки социалните бутони в сайта.