EVN обезщетяват хората чиито апартаменти пострадаха при взрив на трафопост в Бургас.

От днес 10.12.2012г. EVN започват да обезщетяват собствениците на пострадалите апартаменти от взрива на трафопост в Бургас. Тази новина беше съобщена след провела се кръгла маса между собствениците на пострадалите апартаменти, представители на EVN и представител на правителството в лицето на министър Делян Добрев (министър на енергетиката и туризма).

evn поемат финансова отговорност

За незапознатите припомняме че на 16 октомври 2012г. в Бургас се взриви трафопост намиращ се в жилищна сграда.
В следствие на взрива два апартамента останаха без подове със счупени прозорци и паднали стени.
Другите апартаменти в сградата също са пострадали на улицата пред жилищната сграда е имало преобърнати коли от взривната вълна. За щастие няма човешки жертви.

Какво се е случило?
Според официалната информация в 01:00 часа жители на пострадалата сграда са се обадили в EVN и са сигнализирали че в сградата им няма електричество.
От дежурния екип на ЕВН веднага са реагирали и са отишли на място.
Екипа сменил предпазителя на трафопоста и около час след това трафопостат се е взривил.

Как се е стигнало до избухването на трафопоста?
Причините все още се изясняват. Има предположения че до взрива се е стигнало в следствие от източването на масло с каквото би трябвало да са пълни трафопостовете, за да работят нормално. Други теории предполагат че е възможно самия трафопост да е бил дефектен . От EVN са организирали две технически експертизи за да установят на какво се дължи инцидента.

EVN са поели отговорност да покрият щетите за своя сметка.
Както съобщихме в началото на тази статия, след кръгла маса провела се на 07.10,2012г. от ЕВН са обещали да започнат изплащането на обезщетения за пострадалите апартаменти от днес.
Доколко ще изпълнят поетия ангажимент предстои да разберем през следващите дни.

Други статии за EVN.
Как да се регистрираме в сайта на EVN?