БДЖ има ново разписание на влаковете

От днес 09.12.2012г. БДЖ има ново разписание на влаковете.
Новото разписание предвижда пускането на допълнителни влакове по някои линии, редуциране на други и промяна в разписанията на железопътния транспорт за определени дестинации.

бдж ново разписание

Какви ще са промените в разписанието на БДЖ?
За областите в близост до град София се предвижда да бъдат пуснати 4 допълнителни пътнически влака, които да намалят натоварването на пътническия поток от градовете Перник, Своге и Вердикал.

 
Предвидено е по дестинацията Перник – София през работните дни от от седмицата да бъде пуснат допълнителен влак, който ще тръгва в 07:00 часа от Перник и ще пристига в 07:56 часа в София.

По маршрута Своге – София и обратно, ще бъдат пуснати общо два допълнителни пътнически влака.
Първия от тях ще тръгва от град Своге в 06:45 часа и ще пристига в град София в 07:36 часа. Вторият влак ще пътува по обратния маршрут, като ще тръгва в 17:34 часа от София и ще пристига в 18:22 часа в Своге.

По маршрута Вакарел – София всеки ден ще се движи пътнически влак, който ще тръгва в 07:08 часа от Вакарел и ще пристига в 07:57 часа в гр.София.

По дестинацията София – Бургас и обратно, ще бъдат пуснати общо два допълнителни бързи влака, които ще преминават през Карлово. Първия от тях ще тръгва от гара София в 11:45 часа и ще пристига в град Бургас в 18:10 часа. Втория влак ще тръгва в 08:50 часа от Бургас и ще пристига в 15:18 часа в София.

Промени ще има и по линията Силистра – София с цел подобряване на обслужването от БДЖ ще пуснат допълнителни влакове по тази жп линия.

Чрез направени корекции е намалено времетраенето на пътуванията с около час, за директните влаковете между гр.София и гр.Варна преминаващи през гр.Пловдив. Намаление на времетраенето за пътуване с приблизително 40 минути, ще има и за маршрута гр.София и гр.Благоевград.

БДЖ са редуцирали и някои от влаковете, които според тяхната преценка водят до големи загуби за компанията.

За Коледно-новогодишните празници от Български държавни железници са предвидили пускането на допълнителни влакове които да обслужват по-големия пътникопоток.

Повече полезна информация за новите разписания на влаковете, може да откриете в официалния сайт на БДЖ.

Ако статията ви е била от полза не забравяйте да ни подкрепите, чрез социалните бутони в нашия сайт.