EVN има нова система за проверка на ток – EVN проверка на сметка

EVN проверка на сметка.

Здравейте, от началото на месец август 2012 година ЕВН България има нова страница за проверка на ток, която изисква регистрация в техния фирмен сайт.
Ако не сте се регистрирали, вие няма да можете да проверите вашата сметка за ток в EVN.
Въпросната регистрация може да направите тук.
Ако вече сте регистриран потребител, вие може да проверите вашата сметка за ток от тук.
евн

От какво се нуждаем за да се регистрираме в новата система за проверка на ток, на EVN Bulgaria.

evn

Преди да влезнете в страницата за регистрация на ЕВН, вие трябва да разполагате с:
1. Фактура от EVN.
Желателно е да използвате последната или някоя от последните фактура които са ви издавали ЕВН.
От въпросната фактура ще ви трябват, вашия клиентски номер и номера на фактурата, която е издадена за този клиентски номер.

На изображенията отдолу е показано къде се намират въпросния “номер на фактура” и “клиентски номер”.
евн фискален бон

евн фактура

Забележка!
Ако не можете да разберете от фактурата си, какви са вашия клиентски номер и номер на фактура, ви препоръчвам да отидете до най-близката каса на EVN и да попитате за това служителите там. (Не забравяйте да носите фактура със себе си.)

2. Електронна поща (имейл адрес).
Въпросния имейл адрес трябва да е валиден и вие трябва да имате достъп до него.

След като влезнете в страницата за регистрация на EVN, вие трябва да въведете:
1. „Потребителско име“ с което системата да може да ви разпознава – запомнете го ще ви потрябва за да влизате в страницата EVN проверка на сметка.
2. „Парола“ препоръчително е тя да е съставена от цифри и букви.
3. „Имейл адрес“ до който да имате достъп.
4. „Клиентски номер“ той е отпечатан върху всеки касов бон (фактура).
5. „Номер на фактура“.
6. Съгласие с условията за ползване на EVN проверка на сметка по интернет.

По-долу може да видите изображение на формата за регистрация.
EVN регистрация

След регистрация, вие вече ще може да се възползвате от услугите на EVN проверка на сметка.

Внимание!
Възможно е ако използвате браузъра Internet Explorer да ви се покаже предупреждаващ надпис

Възникна неочаквана грешка. Моля, опитайте отново!

Моя съвет за да решите този проблем със сайта на EVN е да използвате друг браузър, като например Mozilla Firefox, Google Chrome или Opera.

Важно!
Запомнете или най-добре си запишете „Потребителско име“ и „Парола“ с които сте се регистрирали в сайта на ЕВН. В противен случай, както вероятно се досещате, няма да може да проверявате сметките си за ток към EVN България.

Нова страница за проверка на ток!
Сайта Proverka.eu има нова специализирана страница за проверка на ток към EVN, посредством нея може бързо да проверите сметките си за ток от сайта на електроразпределителната компания. Освен проверка на сметки за електричество, вие може да научите от нея полезна информация за това как да намалите сметките си за електрическа енергия и как да отоплявате евтино дамът си.

Надявам се статията да ви е била полезна.
Моля подкрепете сайта Proverka.eu като използвате социалните бутони.

81 мнения за “EVN има нова система за проверка на ток – EVN проверка на сметка”

 1. Това обяснение го има и на сайта на EVN. Ако искате да помогнете на хората обяснете кое по точно от 4 метровата фактура е клиентския номер и кое номера на фактурата. И може ли един потребител да евентуално да си провери 3-те електромера без да се налага да си направи 3 регистрации. (ако изобщо някои има нерви за това)

  Отговор
  • Konstantin взех под внимание думите ви и вече има нагледно обяснение, къде се намират клиентския номер и номера на фактурата.

   Отговор
 2. Това е абсолютно излишно. За какво трябва да се регистрирам, като имам картонче с клиентски номер и съотв. клиент…Що за щуротии? Поредната бг-ужасия и обременяване.

  Отговор
 3. Защо да е просто, като може да бъде хипер-сложно.
  Моля този, който го е измислил, да ми обясни, как да проверя сметките за 10-те електромера, за които плащам? Трябва да се регна 10 пъти ли? Щото, веднъж го направих и мога да проверя едната си сметка само.

  Отговор
 4. Регистрацията е нужна, тъй като през сайта вече може да бъде извършено и плащане на сметките. Ако имате повече от един електромер не са нужни отделни регистрации, просто след като се логнете се добавят електромерите.

  Отговор
 5. -“ Благодарим Ви! На зададения от Вас имейл ще получите линк за активиране. За да завършите регистрацията, е необходимо да я активирате, като кликнете на линка. “
  лъжа
  няма нищо получено в имейла 🙁

  Отговор
  • Понякога писмата в abv.bg се забавят с по няколко дни. Възможно е поради тази причина да не сте получили активационно писмо за EVN, във вашата поща.

   Отговор
 6. Пълна глупост… след едночасови опити да се регистрирам ми изписва отново и отново това: „Невалидна комбинация от клиентски номер и фактура! “ ! При положение, че идеално разбрах кое е клиентски номер и кое е номер на фактура, как да се регистрирам?

  Отговор
 7. използвам препоръчания от вас браузър потвърдих линка който получих в пощата си и пак нищо не става….

  Отговор
 8. Регистрирах се, но днес ми се изписва че е заключена.Изписвам си потребителското име и паролата, но се оказват невалидни, преди без проблеми си проверявах сметката.
  Моля, обеснете ми и как мога да си разпечатам е-фактура за платена сметка. Благодаря!!!

  Вече 3-ти ден не съм получил в пощата, активиращо писмо от EVN

  Отговор
 9. Защо след като се регистрира клиентски номер няма възможност да се добави и друго ИТН на лицето???? как да се провери тока на друг адрес на един и същи клиент?
  никакво улеснение и дзащита не е това, коет осте направили

  Отговор
 10. Искам да си проверявам сметката както преди, а не с новите Ви измислици, които освен да затрудняват не правят друго.

  Отговор
 11. Извинявайте,но услугата Ви наречена Онлайн плюс е с много сложна регистрация.Въпреки,че имам предишна регистрация,не зная защо трябва да се регистрирам отново.Опциите не ви работят.Не мога да проверя служебните и лични сметки.ВЪРНЕТЕ ПО-ОПРОСТЕНИЯТ И ДОСТЪПЕН НАЧИН НА ИНФОРМАЦИЯ.Или опростете сегашния Ви нов.Не одобрявам сегашния!

  Отговор
 12. немога да разбера, какво е това което ми излиза “ Потребителят е заключен.“ и как мога да го изключа за да си проверя сметката

  Отговор
  • Не знам защо допълнително усложнявате нещата,след като преди,можехме съвсем спокоино да проверим сметките си за ток? Може би по този начин,искате да ни поставите пред свършен факт,ако има нещо,което е във наш ущърб,като клиенти на вашето дружество?! Върнете стария начин за проверка на консумираната ел.енергия от абонатите!

   Отговор
 13. При мен плащането става директно от банкова сметка и хайде обяснете ми от къде да взема всички тези неща,като не получавам фактура?

  Отговор
  • И из заплащам сметките директно чрез банковата си сметка. Ако разсъждавате малко ще видите, че номера на фактурата Ви е изписан в информацията, с която ви се съобщава, че сметката Ви за месеца по фактура F123….. е приведена……

   Отговор
 14. Старият начин на проверка ми се струва по-лесен и по-удачен. Колко регистрации трябва да имам, за да проверя сметките на няколко електромера? Защо е нужен номера на последната фактура -това съвсем не ми е ясно?!
  Нали всичко се прави за удобството на клиента, а в случая такова липсва.

  Отговор
 15. Големи умници сте това страната на Шикългрубер!Първия път го направих и си видях сметката.Сега за третото плащане ми показва сметка за първото след глупавите ви нововъведения.Аман!

  Отговор
 16. Това е поредното българско безумие-да премахнеш нещо лесно и на негово място да сложиш нещо по-така,по-завъртяно.Ако на някой му се искало да демонстрира колко е на ти с технологиите,явно е сбъркал и времето и мястото.Дано да имате смелост да признаете,че сте направили гаф с тази нова система.

  Отговор
 17. При регистрацията си съм задала грещен email адрес и сега не мога да направя нова такава.Моля Ви за съдействие!Благодаря предварително!

  Отговор
  • Здравейте Emilia съветвам ви да се обадите на 0700 177 77 и да питате служителите на EVN, как да решите проблема си.
   Вярвам че много хора ще ви бъдат благодарни, ако споделите тук, какво са ви казали да направите, за да решите проблема със сгрешения email адрес.

   Отговор
   • Що не вземете да си оправите глупавата нова система,или още по-добре върнете старата и се концетрирайте да доставяте ел.енергия поне 3 последоватени дни без прекъсване…тъпанари

    Отговор
 18. мошеници смениха системата и написаха на хората че имали стари задължения как може да съм си бил пазил бележките от преди две години вие луди ли сте е ми да ги пазим цял живот а ……

  Отговор
 19. Подобно на го-горе описаните случаи и при мен стана так-ЗАКЛЮЧЕН АБОНАТ каквото и да означава това. Дочетох коментарите и реших да се възползвам от съвета на админа и набрах телефон 0700 177 77 и научих това, което ме интересува, т.е. каква е новата ми сметка. Оказва се, че за звъннеш е по-лесно, отколкото да опиташ с информационните технологии!

  Отговор
 20. Регистрирах се преди 20 дни,на никой браузър не мога да си проверя сметката-изписва ми „потребителят е заключен“

  Отговор
 21. Направила съм регистрация преди 2 седмици,но сметката си така и не мога да проверя-пише „достигнат максимален брой опити“.Нека ми обяснят какво означава това и конкретно да се отговори кога ще мога безпроблемно да си проверявам сметката.Крайно време е да се оправи това недоразумение!!!

  Отговор
 22. Имам регистрация в новата система, влизала съм няколко пъти да си проверя сметката,паролата и потребителското име ми са запомнени за сайта, но когато кликна на ВХОД ми изписва с червени букви ДОСТИГНАТ МАКСИМАЛЕН БРОЙ ОПИТИ .. Как е възможно това при условие, че не съм опитвала нищо ? Защо като потребител нямам достъп до сайта ?

  Отговор
 23. Присъединявам се към потребителите писали на сайта на EVN. за проблемите надявяйке се, че някой ги чете и взима под внимание!!!!И моето мнение като коректен потребител е. че новата версия е пълен абсурд!!!!Само изнервяща а не улесняваща..или може би цената на тока ще се увеличава и от руда който ще си направят да четат отзивите ни!!!!!!!!!

  Отговор
 24. Защо admin не отговаря на конкретно зададените въпроси?В крайна сметка кога ще се оправи системата?Или трябва да се обърнем към ДКЕВР,Комисията за защита на потребителите и омбудсмана? P.S.Днес пак се опитах да проверя сметката,резултатът е същия-достигнат максимален брой опити(?!)

  Отговор
 25. Досега проверката на сметката беше лесна и достъпна- проверявах си двата електромера. Днес се опитах да го направя, но уви…Изписва ми, че опитите ми са изчерпани: “достигнат максимален брой опити” или “потребителят е заключен”. Кой поддържа услугата? Какъв трябва да е обикновеният потребител, че да може да си провери сметката- елементарно е ! Живеем в 21 век!

  Отговор
 26. Няма се оправи тази даржава мушеници чудите се как да откраднете парите на хората дебили дебели свине ! ВАРНЕТЕ СТАРИЯ НАЧИН ТАПАНАРИ сИГОРЕН СЪМ ЧЕ ЗА ПАРИ СТЕ ГО НАПРАВИЛИ ТОВА

  Отговор
 27. Защо не го направите така,че да бъде лесно за разбиране,май не ви оттърва,а аз ви казвам и на вас да ви е*а майката.

  Отговор
  • В сайта на EVN навремето пишеше, че позвъняването е на цената на градски разговор. Според тарифния план на клиента.
   Сега не мога да открия въпросния надпис, но се съмнявам да са го направили импулсен. 🙂

   Отговор
 28. Поредната глупост! Първо има една безсмислена бележка, голяма колкото чаршафа ми, на която през 2 сантиметра пише „заповядайте пак“, а клиентския номер и номер на фактурата са съкратени, а ние трябва да се регнем с тях в системата на ЕВН, която даже и не работи, но това е България – искаш да си платиш да ти е сложно……

  Отговор
 29. Пълна глупост…загубих един час да се опитам да се регистрирам и винаги ми изписва едно и също : “Невалидна комбинация от клиентски номер и фактура! ” !Напишете кое точно от номера на фактурата се въвежда,защото става много тъпо.По стария начин за секунди си проверявах сметките!

  Отговор
 30. Колкото по- сложно толкова, толкова по- добре. Който го е мислил шапка му свалям. Само дето не ми е ясно, аз сега като искам да си видя старите фактури, кое какво колко, къде аджеба да я търся тази опция или това е просто поредния мираж или то като сме си платили вече не ни интересува.

  Отговор
 31. Защо ни лишавате от възможността да изчислим потреблението си с т. нар. виртуален електромер, който съществуваше по-рано?

  Отговор
  • Е това е нещо, което не трябваше да се маха. Беше удобно за клиентите, които можеха много по- лесно да си планират разходите и да знаят „какво остава като лични средства“.

   Отговор
 32. Направих си регистрация за проверка на фирмена сметка и ми изписа, че проверката е само за физически лица. Реших да въведа клиентския си номер на физическо лице за проверка на ел.енергията у дома, но ми изписа, че номерът е въведен и системата не го приема. Така и не проверих сметките си…

  Отговор
 33. Мамицата ви мръсна, Боклуци, вие освен на клиента да му става по-гадно за друго не мислите.Дейбй и австрийските лайна дейба.Боклуци мръсни…върнете си стария начин за проверка на сметките!

  Отговор
 34. Абсолютна простотия е това с регистрацията. Някой може ли да ми обесни защо е нужно да се регистрираш за да си провериш сметката. По телефона не ти искат регистрация – просто си набираш ИТН и толкова. Защо тук не е направено така? Защото трябва да е сложно когато може да бъде просто, така ли? Аз например съм наемател – и сега трябва да притеснявам наемодателите си за да намеря стара фактура заради номера и. И за какво точно е нужно номер на фактура като имаш номер на ИТН. Не стига че ни съдирате гърбовете със сметки, но ни и късате нервите когато искаме да си ги проверим

  Отговор
 35. От 15 г. ползвам интернет, имам хиляди регистрации къде ли не, е, във вашия сайт не можах да се регистрирам , въпреки че разбрах кое е кл. номер и кое номер на фактура. дава ми постоянно този надпис “Невалидна комбинация от клиентски номер и фактура!“ . Това просто не е възможно, за първи път през живота си псувах !”. Оправете си системата ! !!!

  Отговор
 36. Аз съм на същата гара. От 3 дни правя опити и не става и не става . Това е голяма простотия бе ИВН.
  Старата система си беше ОК

  Отговор
 37. Вместо да ни улеснявате като потребители,вие ни затруднявате !!! Това,защото сте монополисти ли е и си правите каквото си искате !!Ако просрочим с 1 ден сметката си ни начислявате лихви,но да измисляте“оригинални“ идеи много ви бива(хартията,която издавате струва повече отколкото лихвата ). Върнете проверката само с клиентския номер !

  Отговор
 38. НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СЕ ПОЛЗВА СИСТЕМАТА ВИ !

  НАПРАВЕТЕ Я ВЪЗМОЖНА С РЕГИСТРАЦИЯ КАТО НА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ САЙТОВЕ !
  ТОВА НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА – ДА НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРОВЕРИШ ТОКА В НЕТА!

  Отговор
 39. Пълна безсмислица и тъпотия, сътворена от безделни, параноични сложнократи. В тая държава най- важното е да бъдат измъчвани хората, които са си овце.

  Отговор
 40. Здравейте EVN. Искам да попитам дали изобщо четете коментарите? Как така за 6 месеца не си оправихте скапания сайт и да улесните хората.Какво му беше на стария начин на проверка? Каква е целта ви да ограничавате хората? Ами махнете я тази глупост или може би трябва да сигнализираме за нарушените ни права.

  Отговор
 41. ЗДРАВЕЙТЕ ЕVN! СЛЕД ТАЗИ ТОЛКОВА СЛОЖНА ПРОЦЕДУРА ПО РЕГИСТРИРАНЕ В САЙТА ВИ,СТАВА ЯСНО,ЧЕ ДОРИ КОЙТО Е УСПЯЛ ДА СЕ РЕГИСТРИРА НЕ МОЖЕ ДА ПОЛЗУВА СИСТЕМАТА ВИ!ОБЯСНЕТЕ ТОГАВА МОЛЯ ВИ ЗАЩО Я СЪЗДАДОХТЕ ТОГАВА?ИЛИ ЩЕ Я КАРАМЕ НА ПРИНЦИПА ЗАЩО ДА Е ЛЕСНО КАТО МОЖЕ ДА Е ТРУДНО.И АКО ВСЕ ПАК УВАЖАВАТЕ ВАШИТЕ КЛИЕНТИ,КОИТО ВИ ИЗКАРВАМЕ ЗАПЛАТИТЕ МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ!НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ВИ РБАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

  Отговор
 42. Някои клиенти просто си нямат работа или обичат да се заяждат. Или пък имат проблеми с компютъра и пощата.
  Направих си регистрация, получих писмо от EVN, активирах си акаунта и проверих сметката за 4минути без бързане.

  Отговор
 43. От няколко есеца се опитвам да се регистрирам и все не става, то бива глупости, ама вашто си е уникална глупост. Винаги има някакъв проблем, невалидно потр. име, заключен едикво си, трябваше да ми ипзратите на мейла парола, изпратихте я по късно от указания от вас час……не няма такава простотия и всичко това , за да може човек да се обади на телефоните ви за проверка на сметката, а те не са хич евтини…..има и по 1,20лв за обаждане. Крайно съм разочарована!

  Отговор
 44. Невъзмойно е регистрация да направя при всички опити до сега.ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ НАЧИН ЗА ПРОВЕРКА НА СМЕТКИТЕ ЗА ТОК !Защо за една проверка толкова усложнения????

  Отговор
 45. При мен всичко става както трябва.Е преди беше по-лесно, но и сега е добре.
  Предлагам на администратора да направи така,че и след плащането на сметките за тока,данните да остават в сайта и да могат да се виждат поне до края на месеца.Защото сега изчезват безследно.

  Отговор
 46. Някой може ли да ми обясни как да си видя старата сметка , да речем от януари 2013, ако не си пазя касовия бон???

  Отговор
 47. Как мога да видя фактурата за плащане ,също така и от минал месец? Защо всичко е толкова сложно и потайно, невярвам някой ако види колко лева дължа да вземе да ги плати, много сложно сте го направили, ако е възможно опростете начина за проверка на сметките на потребителите.

  Отговор
 48. Защо след като се регистрира клиентски номер няма възможност да се добави и друго ИТН на лицето???? как да се провери тока един и същи клиент?

  Отговор
 49. Моят въпрос е ако нямам фактура от след смяната на клиенските номера, как мога да се регистрирам за да си проверя тока? При мен случаят е че от малко повече от 3 години не се живее постоянно в тази къща и в един момент при едно ненадейно отиване до там установяваме че жиците са одрязани. Там успях да открия единствено стара фактура от 2007 год. на която кога е невалиден.

  Отговор
  • Най-лесно ще ви бъде, ако се свържете с клиентския телефон на ЕВН за обслужване на клиенти и да ги питате, какви действия трябва да извършите за да получите нов клиентски номер.

   Отговор
 50. Някой може ли да ми каже как трябва да се пререгистрирам, тъй като вече съм в друга квартира, а предните наематели са направили регистрация и сега аз няма как да си проверя сметката

  Отговор
 51. Редактирано от администратора: Моля използвайте кирилица.

  без да искам сум си обуркала е-маила, понейе имам дюа почти едни и същи, но на едната поща не си знам паролата, и именно нея сум написала… И сега като юлезна без активиран профил ми изписюа ” Потребителят е заклучен” … Някои има ли си на предстаюа как мога да си го опраюя, защото като тругна да праюя ноюа регистрация и ми изписюа, че юече има същестюуюащ клиентски номер …

  Отговор
 52. Абсолютно безсмислена нова система!
  Преди седмица инкасатор засече тока, но няма инфо за новозасечената сметка. Няма и история на платените фактури (например както при мобилните оператори). Изглежда умишлено не може да се направи сравнение със стара сметка.

  Отговор
 53. Оказах се заключен потребител. Обърнах всичките Ви сайтове да търся „забравена парола“, за да оправя нещата, но уви никъде не го намирам??????

  Отговор

Вашият коментар