Защо ПИК кода който имам не работи?

Тази статия е написана с цел, да помогне на множество посетители на сайта Proverka.eu, който изпитват проблеми при опитите си да проверят, социалните си осигуровки в НОИ. Както и за тези, които имат затруднения при правенето на проверки посредством ПИК от сайта на НАП.

Статията има за цел, да обърне специално внимание на най-често срещания проблем при правенето на проверки, посредством персонален идентификационен код.

За да проверите социални осигуровки към НОИ, ви трябва 10 цифрен ПИК код. Той се издава от „Националния осигурителен институт“.
Посредством този линк: справки в НОИ, ще попаднете на страницата ни с линкове, към различните услуги на осигурителния институт. Там можете да използвате десет цифрения код, издаден от „Националния осигурителен институт“ за да направите вашите справки.

Отделно НАП издава отделен 12 цифрен ПИК код, който служи за различни проверки от сайта на „Национална агенция за приходите“.
Чрез линка справки в НАП, вие ще отворите нашата страница с линкове, водещи към различни услуги от сайта на Националната агенция за приходите. Където бихте могли да използвате 12 цифрената парола, издадена персонално за вас от агенцията за приходите.

Тоест както вероятно вече сте разбрали, съществуват два отделни кода с които може да се провят различни справки в сайтовете на НОИ и НАП. Всеки един от тях се издава в съответната агенция или институт.

Надяваме се статията да се е оказала полезна за вас.
Ще ви бъдем благодарни ако ни поощрите, посредством социалните бутони в сайта ни.

1 мнение за “Защо ПИК кода който имам не работи?”

  1. Здравейте, ! Честит празник ! искам да ви кажа директно от името на всички граждани С СРЕДНО- ОБРАЗОВАНИЕ, И С НЕ ДО ТАМ ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЯМА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ, ЧЕ НЕ ПОСТЪПВАТЕ ПРАВИЛНО, КАТО ЗАЛИВАТЕ, С ИНФОРМАЦИЯ, ОБИКНОВЕНИЯТ ГРАЖДАНИН, НА ВАШИЯТ САЙД. ИНФОРМАЦИЯ , КОЯТО Е НЕОБХОДИМА НА ЛЕКАРИ…..И ДРУГИ ЛИЦА С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО – ПРАВНИ И ЮРИДИЧЕСКИ ВЪПРОСИ , КОИТО СЪЩО НЕ СА МАЛОВАЖНИ, НО МОГАТ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ НА ПО ЗАДЕН ПЛАН, ТЪЙ Л КАТО УМНИТЕ, ЩЕ ГИ НАМЕРЯТ ЛЕСНО. А, …..ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ СЛОЖЕТЕ НА ЛЕСНО И ДОСТЪПНО МЯСТО БУТОНИТЕ, ЗА ДАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ, ЗА ЗДРАВНИЯТ СТАТУС,. ИСКАТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА – ПИК- код., А , НЕ БЕШЕ ЛИ ПО-ЛЕСНО , – ПО-БЪРЗО, КОГАТО СИ ПИШЕШ – ЕГН- ТО И ИЗЛИЗАШЕ ВЕДНАГА СПРАВКАТА , КАКВО ИМАШ ДА ПЛАЩАШ , ЗА КОИ ГОДИНИ НЕ СИ ПЛАЩАЛ, КОИ МЕСЕЦИ, И ДА СЕ ПИШЕ КЪМ ДНЕШНА ДАТА, КОЛКО СТРУВА ЕДНА ЕДНА ЗДРАВНА ВНОСКА , ЗА 1 – МЕСЕЦ . ЧОВЕК ДА СИ НАПРАВИ СМЕТКАТА В КЪЩИ, КОЛКО ПАРИ ДА СИ ПРИГОТВИ, ДА СИ ВЗЕМЕ НОМЕРЧЕ , ЗА КАСАТА НА – НАП-…. И …. ДА СИ ЧАКА РЕДЪТ. ХЕМ НЯМА ДА СТАВА СТРУПВАНЕ НА ГОЛЯМА ГРУПА, ОТ ПИТАЩИ И ЧУЛИ НЕ РАЗБРАЛИ – ХОРА , КОИТО ИЗНЕРВЯТ СЛУЖИТЕЛИТЕ, В ЗАЛАТА . И ХЕМ ..И ЗА ГРАЖДАНИТЕ , ЩЕ Е ПО- ЛЕСНО. НО ВИЕ … СИГОРНО, ПАК ЗА ПАРИ ИЗМИСЛИХТЕ ТЕЗИ ПИК- КОДОВЕ С – 12 – ЦИФРИ. КОЙ, ЗАНАЕ , КОЛКО ,,ЩЕ ИСКАТЕ И ЗА ТЯХ, …. НО ДОРИ И ДА СА ПЕЗПЛАТНИ, ПАК НИЕ ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО ПО ОПАШКИ…… ИЗВИНЯВАЙТЕ , ЗА ОТКРОВЕННОТО МИ МНЕНИЕ, КОЕТО НЯМА ДА ВИ ХАРЕСА, СЪС СИГОРНОСТ, НО… НА МЕНЕ МИ ПОБЕЛЯХА КОСИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ – 25 – ГОДИНИ, ДА ЧАКАМ НА ОПАШКИ, ЗА БОНОВИ КНИЖКИ- ПРЕВАТИЗАЦИЯТА , ЗА ДАНАЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ ( ПОПЪЛВАНЕ) И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ БУМАЩИНИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ … ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ И ХАБЕНЕ Н А НЕРВИ. ОСТАВЕТЕ НЕЩАТА ПО СТАРОМУ. С ЕГН , ЧОВЕК , ДА МОЖЕ БЪРЗО И ЛЕСНО , ОТ ДОМАШНИЯТ КОМПЮТЪР, ДА СЕ ИНФОРМИРА, ЗА ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИЯ СИ СТАТУС. ВМЕСТО ДА СИ УЛЕСНЯВАМЕ ЖИВОТА.. НИЕ ГО ПРАВИМ ВСЕ ПО-ТРУДЕН ВСЯКА ГОДИНА.. ДА! ЗАЩОТО АДМИНИСТРАЦИЯТА СТАНА ГОЛЯМА, И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ, И ИМ ТЪРСИМ РАБОТА НА НОВИТЕ КАДРИ… КАТО СЛАГАМЕ НОВИ БЮРА , ЗА НОВИ УСЛУГИ , НО УСЛОЖНЯВАМЕ ЖИВОТА НА ГАЖДАНИТЕ .

Коментарите са изключени.