banner adds

Посредством линка озаглавен БДЖ разписание, може много лесно да проверите разписанията на железопътния транспорт в страната, от официалната страница на BDZ.


Полезни телефонни номера:


БДЖ разписание на влаковете, информация на телефони:

(02) 932 33 33, (02) 931 11 11, (02) 932 34 19 и мобилен телефон 0884 139 481.

- BDZ каси за продажба на билети на телефон: (02) 932 22 70 и мобилен телефон 0884 193 758.

- BDZ вагони за спане на телефон: (02) 932 20 90 и мобилен телефон 0884 193 758.

Международно бюро за пътници “Рила”.
- вътрешни линии на телефони (02) 932 42 80 и (02) 865 84 02

- международни линии на телефон (02) 865 71 86

- вътрешни линии продажба на билети: телефони (02) 932 42 96, (02) 865 91 08 и (02) 932 42 94.

Съвети:
Поради честите промени в разписанието на БДЖ, преди да тръгнете на път е препоръчително, да направите проверка за точното разписание на влака, с който възнамерявате да пътувате.

Това може да направите по интернет, посредством сайта, който използвате в момента, като кликнете на линка "БДЖ разписание", или се обадите на телефон "Справки" на съответната гара, от която възнамерявате да пътувате.

Ако сайта на bdz не работи, ви препоръчваме за да проверите разписанието на влаковете като се обадите на телефоните за информация, които сме посочили малко по-горе.


Полезна информация за Български държавни железници ЕАД

Централното управление на БДЖ се намира на адрес град София 1080, улица "Иван Вазов" № 3, с телефон за контакти: 02 / 981-11-10 и факс 02 / 987-71-51


Как да проверим чрез страницата на бдж разписание, разписанията на Български държавни железници ?

Проверката става много бързо, лесно и удобно, посредством сайта в който се намирате в момента.

Единственото нещо което трябва да направите е да кликнете върху линка по-горе, озаглавен "БДЖ разписание", посредством него ще попаднете на официалната страница на BDZ, от която можете да проверите разписанията на влака който ви интересува.

Използването на страницата за проверка на разписанията на влаковете е изключително опростено и удобно за използване, има две поленца озаглавени "*От гара/спирка:", "*До гара/спирка:", съответно в първото поле трябва да изберете гарата от която възнамерявате да се качите, а във второто трябва да посочите името на гарата на която възнамерявате да слезете.

Съществуват и полета които ви дават възможност да изберете "*Дата на пътуване:", тоест може да изберете определен ден за който желаете да видите разписанията на БДЖ.

Освен това от падащо меню разположено на същата страница, може да видите кога ще тръгне или кога ще пристигне, даден влак на определена от вас гара.В допълнение към това, може посредством филтър под формата на две малки полета, да стесните часовия диапазон, в който се интересувате от разписанията на конкретен влак.

След като направите своя избор, ви остава само да натиснете бутона озаглавен "търсене" и пред вас ще се зареди страница с много добре структурирана информация, относно разписанията на влаковете които ви интересуват.

Освен самите разписания, пред вас ще се разкрие полезна информация, относно това какви са влаковете с които може да пътувате, тоест дали са пътнически влакове, бързи влакове, ускорени влакове или международни.

Според зависимост от това какъв е влака може да прецените дали евентуално ще има закъснения при конкретен влак(например международните влаково доста често имат големи закъснения), на базата на това е добре да прецените дали ви се пътува до конкретна дестинация за 4 или 5 часа и така нататък.

Освен всичко това от страницата с разписанията на влаковете, която ще се разкрие пред вас, може да получите точна Тарифна информация, относно цените на билетите за конкретна дестинация и различните намаления и отстъпки, които предлага БДЖ за пътниците на железопътния транспорт.

В допълнение може да разберете от страницата която сте отворили, кои са спирките на които ще спира даден влак, разстоянието в километри до конкретна дестинация, а също така може да видите на карта и маршрута по-който пътува конкретната влакова композиция.


Факти за BDZ - Български държавни железници.

BDZ е най-евтиния превоз за пътници и товари в страната.

Българските държавни железници са най-масовия транспорт използван от населението на България за пътуване.
Годишно чрез него пътуван милиони пътници в различни дестинации.

Българските държавни железници са най-сигурния превоз за транспорт на пътници в България.
Инцидентите свързани със загуба на човешки живот при пътувания, са изключително редки в сравнение с всички останали видове превозни средства.

Надявам се информацията да ви е била полезна, ако е било така ви благодаря че гласувахте за нас в социалните мрежи, посредством бутоните в сайта.