banner adds

Посредством линка “Проверка на личен лекар” по-горе, може от сайта на “Националната здравноосигурителна каса” да проверите:
1. Как е името на личния ви лекар (GP, джи-пи).
2. Да разберете какъв е телефонния номер на личния ви лекар.
3. Да намерите адреса на мястото, където вашето GP осъществява дейност.


Допълнителна разширена информация и съвети:

От сайта на НЗОК към който сме дали линк по-горе, може да разберете, след като въведете вашето ЕГН за български граждани или личен номер на чужденец (ЛНЧ). Как се казва вашия личен лекар, какъв е телефонния номер на вашето джи-пи и къде вашето GP практикува своята лекарска дейност.

От въпросната страница в секцията онлайн проверка на личен лекар по ЕГН, може да разберете дали договорът на вашето GP с НЗОК е валиден.
Ако системата не покаже резултат, след като въведете ЕГН-то си, това означава че договорът на личния ви доктор е прекратен, което означава че вие нямате джи-пи.

При положение че нямате личен лекар е добра идея да си запише такъв, тъй-като дори и да сте здрави към настоящия момент, не бихте желали, когато сте в нужда да се занимавате с избора на такъв.

Ако искате да научите повече информация, относно всичко най-важно свързано със здравното осигуряване в България ви препоръчваме да посетите тази страница, където може да откриете отговори на най-честите въпроси свързани с тази тема.