Парното и топлата вода ще поевтинеят от 01.01.2013 г

Сметките за парно и топла вода ще намалеят от 1 януари 2013 година, тази новина съобщи Ангел Семерджиев, който е председателят на “Държавната комисия за енергийно и водно регулиране”.

За първи път в най-новата българска история сме свидетели на понижаване на цените на топлинната енергия, произведена от топлофикациите в страната.

Въпросното намаление на сметките за парно се прогнозира да бъде над 7% според прогнозите на експертите.
Точния процент на намалението ще бъде известен след 10 декември 2012 година, когато е последния срок “Булгаргаз” да внесла официалното си предложение за намаляване цените на природния газ в България.

Въпросното намаляване на цените за парното отопление и топла вода е възможно благодарение на договореностите които е постигнала българската страна с „Газпром“. На среща през ноември, между представители на България и руската газова компания, е договорено 20 % намаление за цените на руския газ внасян в нашата страна.

Очаква се още през февруари клиентите на топлофикациите в страната, да усетят намалението на сметките си за парно и топла вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>